Aldi nyitvatartás sopron hours

2016. július 11. | | Olvasási idő kb. 3 perc Épp az idén ünnepelte huszonegyedik születésnapját a bajai halászléfőző fesztivál. 1996-ban a város fennállásának háromszázadik évfordulója...

A Világ Leggyorsabb Autója 2019

  1. Újra a Bugatti birtokolja a világ leggyorsabb autója címet! | Igényesférfi.hu online férfi életmód magazin
  2. A világ leggyorsabb autója 2019
  3. A világ leggyorsabb autója 2012.html
  4. A világ leggyorsabb autója 2009 relatif

Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek. A Bugatti és a Koenigsegg babérjaira törne az amerikai SSC szuperautója, aminek a gyártásra kész változatát leplezték le a minap. A Tuatara biturbó V8-as motorja 1750 lóerőre képes, amivel a 480 km/órás határ elérése a cél. Shelby Supercars néven alapította cégét a kilencvenes évek végén Jerod Shelby, aki nem a legendás Carroll Shelby rokona, és talán a félreértések elkerülése miatt a márka nevét is SSC-re változtatta. Már évekkel ezelőtt előállt egy szuperautó prototípusával, a most ismét leleplezett Tuatara pedig állítólag készen áll a gyártásra. Persze ne gondolj nagy sorozatra, összesen 100 darabot építenének az amerikai szuperautóból. A Tuatara egyenesen a világ leggyorsabb közúti autója lenne, aminek a rekordját éppen a Koenigsegg Agera RS tartja 447 km/órával. Az SSC ehhez egy 5, 9 literes biturbó V8-as motort fejlesztett, ami normálbenzinnel is 1350 lóerős, de bioetanollal tankolva 1750 lóerős teljesítmény leadására képes, többre, mint a konkurensei.

Újra a Bugatti birtokolja a világ leggyorsabb autója címet! | Igényesférfi.hu online férfi életmód magazin

Az erejét hétfokozatú, félig robotizált sebességváltó továbbítja a 20 colos hátsó kerekekhez. A könnyűsúlyú építésmód mellett nagy segítségére lesz ebben az is, hogy a légellenállási együtthatója 0, 279, ami lényegesen kevesebb, mint az Agera 0, 33-as és a Chiron 0, 36-os értéke. Még ha nincs is olyan jól hangzó neve, mint a Bugattinak vagy a Koenigseggnek, alig várjuk, hogy lássuk, mire képes az SSC szuperautója. A rekorddöntésben persze rögtön kihívója is akad, hasonló terveket dédelget a Hennessey is a Venom F5-tel. Nézd meg a kihívóját is:

A világ leggyorsabb autója 2019

A svéd gyártó újdonsága hibrid hajtás és villanymotorok nélkül ér el elképesztő tempót. A Genfi Autószalonon debütált a Koenigsegg legújabb hiperautója, a maga a cégalapító Christian von Koenigsegg által lepelezett Jesko. A tulajdonos édesapja nevét kapott sportkocsi az ígéretek szerint az első olyan személyautó, mellyel nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is el lehet érni a 480 km/h-s végsebességet. © László Ferenc Igaz ehhez a Genfben láthatónál szerényebb méretű, kisebb légellenállású hátsó szárnyat kell majd szerelni az autóra. A bumeráng formájú szárny 275 km/h sebességnél 1 tonnányi leszorítóerőt produkál, vagyis 40 százalékkal többet, mint a korábbi Agera RS modell, ami egyébként 458 km/h-val egyelőre még a világ leggyorsabb autója. Az 5 literes lökettérfogatú, alig 189 kilogramm tömegű, biturbó V8-as benzinmotor 1600 lóerős teljesítményt képes leadni, legnagyobb nyomatéka pedig 1500 Nm. Ehhez E85-öt kell tankolni a kocsiba, normál benzinnel "csak" 1280 lóerőt kapunk. Érdekesség, hogy az erőforrás egészen 8500-ig forgatható.

A világ leggyorsabb autója 2012.html

Az elmúlt hónapokban a Bugatti együttműködve a Michelin és a Dallara szakembereivel azon dolgozott, hogy a Koenigseggtől visszaszerezze az illusztris címet és újra elmondhassa magáról, hogy a Bugatti a világ leggyorsabb autója. Már a Bugatti Veyron is elképesztő sebességrekordokat döntött, de a Koenigsegg túlszárnyalt minden várakozást, és nem is olyan régen 457 km/h sebességgel a csúcsra ért. A Bugatti mérnökei valószínűleg azóta dolgoztak azon, hogy végül sikerüljön túlszárnyalni ezt a sebességet. "A legnagyobb kihívás az, hogy a teljes csomag megfelelő legyen, nemcsak a formatervezés, hanem az aerodinamika, a motor, az abroncsok. Mindent össze kell gyűjteni, és egy autóba ültetni"- mondja Frank Heyl, a Bugatti külső formatervezésért felelős vezetője. A hosszú hónapok megfeszített munkájának végeredménye pedig egy olyan autó lett, amely azon túl, hogy 25 centiméterrel hosszabb, mint a Chiron eredeti változata, szinte beleolvad az aszfaltba és eggyé válik az úttal, mivel a lézeres vezérlésű menetmagasság beállítása lényegesen alacsonyabbra került a súrlódás csökkentése végett, képes a jelenleg legerősebb Bugatti Chiron 420 km/h hivatalos végsebességét is túlszárnyi.

A világ leggyorsabb autója 2009 relatif

  • Generali biztosító szeged
  • Péntektől átvehető a BETHLEN GÁBOR TÁMOGATÁS! – SZMPSZ
  • A világ leggyorsabb autója 2009 relatif
  • Remények földje - 110. rész - TV2 TV műsor 2020. június 9. kedd 16:45 - awilime magazin
  1. Mi a szél
  2. Blue roses tumblr
  3. Pick pack pont csomagkövetés de
  4. Albérlet siófok